Вероятно последен пост тук

Написано на January 5, 2020, в категории: За мен.

Преди около 15 години започнах да пиша този блог, който хоствах на една машина вкъщи. После реших, че няма да е сериозно така и с един приятел си купихме домейни, а после и споделен хостинг. който си деляхме.
За първи път стъпих в банка тогава, за да направя платежно нареждане. Сумата беше нещо около 35 лева, а жената на касата ни каза да отидем в друга банка, защото там няма да ни вземат таксата от 3 лева.
Да, аз съм бил на 19, приятелят – на 16, та сме изглеждали като да нямаме излишни три лева…
През лятото на 2019-та видях, че подновяването на хостинга с домейна ще ми струва 220 лева на година. Реших, че не си струва – вече има фейсбук и там много по-бързо и лесно казвам това, което имам за споделяне.
А, като че ли, май вече нямам и какво толкова да кажа – на фона на всякакви инфлуенсъри и тн.
Та, след като реших да не давам 220 лева за хостинг, купих си Raspberry Pi 4 с 4 GB RAM и реших да docker-изирам тази антика.
С малко зор, подкарах 2та контейнера на Raspberry-то и почти всичко изглежда като да работи. Да, този пост го пиша директно през базата, ама… Не ми се бори проблем с PHP, wordpress и nginx…
Този блог ще остане просто в историята като мястото, където близо 15 години съм споделял мислите си. Ако някога реша да пиша отново – ще го направя в друга инстанция на WordPress.
Благодаря на всички, които някога сте ме чели! Знаете къде да ме намерите – фейсбук, вайбър и мейл.