Отново без кабели

Написано на September 13, 2006, в категории: За мен, Компютри.

Най-после си купих нова точка за достъп, след като завчера разказах играта на предната, правейки се на майстор. Доказах и че интегралите не са за мен – видя ли един, съсипвам го, пък бил той схема или задача по математика.
Вчера от 9 без 15 сутринта обикалям разни фирми и фирмички, за да си купя точката, но навсякъде нямаха това, което исках, а именно – тази точка. В една фирма ми предложиха руски вариант за 60$ – нещо не ми хареса идеята. Кога руснаците са почнали да правят такива неща? рџ™‚ Сигурно те се оправят както оправих за малко старата ми точка – раздрусваш я или, ако е по-тежка повредата, може и един шут да й теглиш. рџ™‚
В общи линии навсякъде искаха да ми вземат поне 65 долара, а някъде бяха и по-нагли – 130 лева.
Гери ми помогна доста, като направи и едно проучване на фирмите по телефона от офиса, докато аз стоях в колата, чудейки се къде да отида. Дори при нещастниците от ПИК e питала, а на едно място дори са я питали дали точката за достъп трябва да е жична или безжична, каквото и да са имали в предвид, защото не знам какво е “жична точка за достъп”, освен мрежова карта или комутатор, но ме съмнява това да са имали предвид.
В крайна сметка разбрах,че точката няма да си я намеря и я поръчах при един познат на Гери. Още днес сутринта я бяха доставили на цената от 44$, която е най-добрата, сравнена с разните други фирмички, където 65$ е минималната. А на всичкото отгоре тази точка е по-добра като дизайн, функции, интерфейс и гаранция от старата ми ( цели 2 години й дават). Явно всеки гледа да си пробута тези, които има в наличност, а не взимат, защото търсенето е малко.
Иначе днес ходих и на зъболекар, което пак можеше да ми струва ремонт на колата. Ест. пак не за моя сметка – на “6-ти септ.” един с Тойота “Ярис”, който бе паркирал на булеварда, ми засече пътя. Видя, че няма да го пусна и спря. Аз продължих. В този момент реши и той да тръгне. Пак не спрях – аз съм с предимство, но и той не спря. Наложи ми се да вляза в насрещното, за да мине селянинът. Мислех да го гоня, ама щях да закъснея за зъболекар и се отказах. Много ги мразя тия, които са се качили на хубави коли и си мислят, че това ги прави по-добри шофьори, а ние, простосмъртните, сме длъжни да се съобразяваме с тях. Заради такива нещастни селяндури като тях стават тежките ПТП-та – 300 метра по-надолу по същия булевард някой бе блъснал двама пешеходци на пешеходна пътека… За щастие не бяха ранени тежко, само охлузвания, но все пак какво става в шофьорските ни школи, или по-точно с ДАИ, за които знам, че за 200-300 лева ти дават изпита по кормуване, а после никой не поема отговорност заради такива прости шофьори, които не спазват елементарно предимство, камо ли нещо друго.

2 Replies to "Отново без кабели"

Malaisa  on September 14, 2006

Нали знаеш, какво гласи най-важният (макар и неписан) закон за движение по пътищата: “Пази се от другия” (бих добавила “.. особено ако е в лъскава кола” рџ™‚ че те определено са най-опасни).

Иначе, честита точка, изглежда доста симпатична рџ™‚
Да си я ползваш със здраве повече от 2 год рџ™‚

Тиндор  on September 14, 2006

Е, гледам да се пазя доколкото мога, но не винаги става – трудно можеш да се предпазиш от удар отзад, особено когато си спрял на червен светофар…
Що се отнася до точката – и мен ме радва дизайнът, а и цветовата комбинация си я бива :). Дано да нямам проблеми наистина, че май само ми върви на смяна на мрежови компоненти – преди около година сменях комутатор, после карта, а сега и точка…