Отново на училище

Написано на October 3, 2006, в категории: За мен, Компютри.

Започна се и тази академична година и вече не съм в почивка :(, но няма как – животът си върви и не те пита особено какво ти се прави, не че не ми се ходи в унито ест., но друго си е да прекарваш времето си по възможно най-приятен начин.
В неделя с колегите се събрахме да играем ДнД, като направихме пауза, за да отида в университета и да се видя с тазгодишните зайци – Митака, Антоний, Христо (Пийча) и Спас. За втори път чух нещата, които казват деканът и заместник-деканът, като този път им отне прекалено много време според мен – час и 30 мин. Закъснях си за ДнД-то с колегите, но пък те нямаха голям избор и ме изчакаха.
В понеделник започнахме с упражненията по логическо програмиране – интересен е този пролог, но ми е още по-интересно кой по дяволите ще си прави база от знания, за да се консултира с нея след това. Да, в изкуствения интелект приложението е голямо, но все пак пролог ми се струва прекалено причудлив. А Gnu prolog си е направо странен. Но май го преборих :).
Днес карах първите си упражнения по Джава. Водеше ги колегата Найден Гочев, по-известен като Joke. Доста добре си свърши работата според мен, след като успя да ме запали по този език, който така яростно отричах. Само времето ще покаже дали това не е просто поредното мое увлечение.
След упражненията трябваше да играем ДнД, но колегите решиха, че не им се става рано и пропуснахме. За съжаление пропуснах и излизане с Гери следобеда, защото бях доста изморен. Мисля че поне вечерта успях да се реванширам.
След 5 часа трябва да ставам, защото ще имам и първите си упражнения по бази от данни и компютърна графика, който май ще е най-трудният ми предмет този триместър. Дори дадох 4 лева за ръководство, а не бях правил подобна глупост от първия триместър на първи курс (тогава беше учебник по математика). Не че това няма пак да е математика де, но ще видим дали може да се направи проект и с моите знания (или по-скоро с липсата им) по отношение на геометрията.
Май това е от мен за тази вечер :).