За “чудната” поддръжка на хардуер в Уиндоус

Написано на February 17, 2008, в категории: За мен, Компютри.

Днес сестра ми ме помоли да ползва една уеб камерка, която имам вкъщи, но съм използвал 2-3 пъти, та реших да й я преотстъпя.
Камерката работеше на същия уиндоус преди близо година (лично я тествах), но днес не тръгна.
Свалих оригиналните драйвери от диска – не стана. Свалих и обновените драйвери – пак не стана. В и двата случая дава една и съща грешка – тази. Яко, а?
И как се предполага, че ще си инсталирам камерката ? Какво ме интересуват тестовете за лого, а и дори да ме интересуваха, М$ толкова ли са бедни, че да не могат да си позволят камерка за 20 лева ?
И какво става – уиндоусът, който се води толкова добър, за него има всякакви драйвери, инсталират се лесно и какви ли не глупости, не може да работи с един прост компонент наречен уеб камерка, правена в Китай, но ако ще и на Марс да е правена, след като има драйвери за нея, защо не мога да я ползвам ? На всичкото отгоре преди около година всичко бе точно. Явно в последствие уиндоусът се е усъвършенствал откъм рестрикции…
Е, затова се махнах от тази “операционна система” и затова няма да се върна на нея. Аз ли съм господар на хардуера си или тя?